Βιογραφία του συγγραφέα Αντουαν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Ο Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ γεννήθηκε στη Γαλλία το 1900 από αριστοκρατική οικογένεια. Στα είκοσι έξι του γίνεται πιλότος και μάλιστα από τους πρωτοπόρους των υπερατλαντικών πτήσεων. Το 1936 παίρνει μέρος στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και αργότερα κατατάσσεται στην αμερικάνικη αεροπορία σαν πιλότος καταδιωκτικού. Από τη γεμάτη περιπέτειες και ένταση ζωή του γεννήθηκαν τα κλασικά πια βιβλία του: Γη των ανθρώπων, Πιλότος πολέμου, Νυχτερινή πτήση και βέβαια, Ο Μικρός Πρίγκιπας που πρωτοεκδόθηκε στην Αμερική το 1940 όπου είχε καταφύγει όταν κατέρρευσε το γαλλικό μέτωπο.
Ο Σαιντ Εξυπερύ εξαφανίστηκε με το αεροπλάνο του το 1944, ανοιχτά της Κορσικής, ενώ εκτελούσε την ένατη πολεμική του αποστολή κυνηγώντας γερμανικά καταδιωκτικά.
"Ο πόλεμος δεν είναι περιπέτεια. Είναι μια αρρώστια. Είναι σαν τον τύφο.

Αποσπάσματα του βιβλίου Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε όλους τους μικρούς μας φιλους αλλά και σε όλους εσάς που θέλετε να ανακαλύψετε ένα νέο κόσμο μέσα από τις σ
ελίδες του βιβλίου. Μοιάζει με ένα παραμυθάκι το οποίο όμως είναι γεμάτο κρυμμένα νοήματα μέσα σε περίεργους πλανήτες, τα οποία μπορείτε να νιώσετε και να καταλάβετε ο καθένας με τον δικό του τρόπο.